maanantai 20. huhtikuuta 2009

Kuumaa meininkiä

Tänne on viimein saapunut taas lämpö ja aurinko. Ja auringon mukana ekat auringonpolttamat olkapäät. Onneksi olkapäät palo vain pikkuisen ja after sun -voide helpottaa oloa. Pahemman kohtalon koki meidän keittiö, joka liekehti eilen. Oltiin Emman kanssa ulkona, mutta kämppis kertoi, että keittiön roskis oli syttyny tuleen ja koko keittiö oli täynnä savua. Ei siinä muuten mitään, mutta miun huone on ihan keittiön vieressä ni pikkasen säikäytti. Onneksi kuitenkin palo oli saatu nopeasti sammutettua ja kämppä tuuletettua.

Tänään oli eka tenttikin. Aiheena Modelizacion ja tuloksena 0 pistettä. Siinä oli neljä kyllä/ei-kysymystä ja miul vissiin meni kaks oikein ja kaksi väärin, joten nolla tulee. Kuuden pisteen tehtävää en onnistunu ratkasemaan kun ei ollu mitään hajua ratkaisusta. Että se siitä opiskelusta. Se oli onneksi vaan välitentti eli vielä on mahiksia päästä läpi.

Emman kanssa on muuten tullu huomattua kuin vaatekauppoihin on tullu kauheesti ihania värejä! On pinkkiä ja vihreetä ja vaikka mitä. Tekis mieli ostaa kaupat tyhjiksi ihanista vaatteista, mutta pitää säästää rahaa Barcelonaan ja elämiseenkin. Onneksi nyt on kaikki lentoliput ostettu, että kotiin ainakin pääsee. Vaihdossa shoppailu on muutenkin hieman vaarallista kun kaikki tavarat pitää sitten saada kotiinkin asti. Muutamien kanssa oon jutellu niiden taktiikoista, että miten aikovat saada tavarat kotiin. Onneksi mie tuun pääsykokeisiin toukokuun lopulla, joten silloin saan suuren osan tuotua. Ja toukokuun alussa tulee lisää kavereita käymään... eli Tuuli ja Katja, varatkaapas matkalaukkuun tilaa miun tavaroille!

Emman kanssa käytiin Grazzie Millessä, tietty!

Retiro-puistoon oli tullut uusia hassuja patsaita!

Emman kanssa käytiin aika pitkälti samoissa peruspaikoissa kuin Juhankin kanssa. Tai tosin monissa Emma kävi yksikseen kun en tahtonu kahdesti maksaa samoista jutuista. Ja syötyä on tullut tietenkin tosi hyvin. Miun tän hetken lempiruokapaikkoja ovat:

1. Pink Sushiman (Calle Caballero de Gracia, metro Gran Vian vieres)
Ensinnäkin jos voi yhdistää pinkin värin ja sushin ni mitä siinä on mistä ei tykkäis!? Hinnat tosin on vähän turhan kovat, mutta onneksi iltaisin on kaksi yhen hinnalla. Myös juomat. Ja sushihihnaa voi vaan tuijottaa ihastuksissaan...

2. 100 montaditos (Calle Montera tai Calle Mayor, metro Gran Via tai Sol)
Pöydissä olevista menuista ruksitaan täytetyt pikkupatongit (eli montaditos) mitä tahtoo ja halvalla saa vatsan täyteen. Vaihtoehdoista ei ainakaan pitäisi olla puutetta. Keskiviikkoisin hullu euron ilta, jolloin sakkia on kuin SaiPan pelissä.

3. Museo de Jamón (Calle Mayor, metro Sol)
Näitä on muuallakin, mut tää on paras. Halpoja sämpylöitä ja hyvää sangriaa ja tietty kinkkua! Nauti lasillinen baaritiskin äärellä ja koita olla nauramatta laulavalle baarimikolle.

4. La vita e bella (Plaza de San Ildefonso, metro Tribunal)
Miun lähellä oleva italialainen take away -paikka. Ihan loistavaa ruokaa ja syödä voi viereisen aukion reunalla nauttien samalla auringosta. Rastron jälkeen pakollinen pysähdyspaikka. Suosikkina päivän pasta 5,5e josta riittää vielä iltapalaksikin.

Lisää kuvia taas täällä.

2 kommenttia:

  1. Mie tykkään onnistuneesta SaiPa-vertauksen käytöstä. Siekii oot Lappeenrannasta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. :) Ja terkkuja isoveikalle. Siekii oot Lappeenrannasta!

    VastaaPoista