maanantai 27. huhtikuuta 2009

Oudon muotosia taloja ja aurinkoranta


Viikonloppu oli aivan liian lyhyt aika Barcelonalle. Siellä olisi ollut vielä hirmuisesti nähtävää ja koettavaa. Sää oli ihanan aurinkoinen ja siitä muistuksena miulla on nyt pikkiriikkisen punoittavat olkapäät. En vaan muistanut laittaa aurinkorasvaa tarpeeksi usein kun suu auki tuijottelin upeita rakennuksia ja kamera räpsi vinhaa vauhtia.

Matka alkoi perjantai-aamuna aivan liian vähillä yöunilla. Mie en oo vielä oppinu espanjalaiseen vuorokausirytmiin jossa ei oikeastaan nukuta oikein koskaan. Ihme kyllä sain nukuttua koko lennon ja laskeutuessa meinasin tippua penkiltä (onneksi oli turvavyö kiinni) kun säikähin niin paljon laskeutumista maahan. Ekaa kertaa miulla ei myöskään ollut matkatavaroita ruumassa, joten oli hämmentävää kun sai vaan tallustella ulos kentältä samantien. Kentältä bussilla kohti keskustaa ja viikonlopun seikkailuja.

Onneksi olin Madridista ostanut Lonely Planetin Barcelona-oppaan, niin en ollut ihan pihalla kaikesta. Sieltä tutkailin nähtävyyksiä, jotka kuulostivat kivalta ja olivat pakko nähdä. Heti ensimmäiseksi suunnistin kohti La Ramblaa, joka oli täynnä turisteja, lintukauppiaita, katutaiteilijoita ja vaikka mitä. Yksin käppäillessä ei ollut mikään hoppu ja rauhassa sain tutkailla kaikkea mitä vastaan tuli. Puolivahingossa päädyin hillitömään kauppahallin tapaiseen (Mercat la Boqueria), jossa myytiin kaikkea ruokaa mitä vaan voi kuvitella. Siellä oli herkullisia hedelmiä, pähkinöitä, suklaita ja ei niin herkullisen näköisiä lihoja ja mereneläviä (myynnissä oli mm. karitsan päitä).

Vatsa taas tyytyväisenä kinkkupatongin ja hedelmäsalaatin jälkeen suuntasin kohti Barcelonan must-see-nähtävyys numero ykköstä eli La Sagrada Famíliaa. Sielläkin oli ihan tajuttomasti turisteja, joten tyydyin vaan ihailemaan ulkoapäin. Sitten vaan metrolla takaisin keskustan suuntaan ja kohti satama-aluetta. Satamassa lepuuttelin jalkoja kunnes Sissi pääsi luennoilta ja päästiin yhdessä syömään ja hengailemaan.

Olin Sissin blogista lukenut uskomattomia hehkutuksia uudestä kämpästä ja sen terassista, mutta wau! Se oli ihan tajuton. Kämppä oli muutenkin iso ja hieno sekä kämppikset mukavia, mutta se terassi! Ja taustalla näkyi Sagrada Famílian tornit! Pieni vihreä kateus nosti heti päätään kun vain ajattelinkin miten kiva siinä ois makoilla ja lukea pääsykokeisiin. Eniten oon kyllä iloinen, että Sissi on päässy noin kivaan kämppään ja et mie pääsin vierailemaan siellä. Aloin innolla odottamaan lauantai-illan grillibileet-tupareita.

Ennen tupareita kävin vielä tutkailemassa Park Güellia, joka oli hämmästyttävä. Hämmästyttävää oli myös turistien määrä, joten taas miun vierailu oli hieman pikainen. Jalat väsyneinä suuntasin kohti kämppää ja jo alkaneita pirskeitä. Juhlat oli loistavat; paljon mukavia ihmisiä, maukasta grillattua lihaa ja makkaraa, musiikkia ja terassi. Ikävä kyllä ilma ei ollut ihan niin loistava iltaa kohden ja tuulen yltyessä mie suunnistin sisälle. Vähitellen siirryttiin baariin jatkamaan ja sieltä unten maille.

Sunnuntai-aamuna makoilin aurinkotuolilla nauttien aamupalaa ja vastentahtoisesti suuntasin lentokentälle. Lento lähti kaiken lisäksi 45 minuuttia myöhässä. Ihan kuin sekään ei olisi tahtonut lähteä. Barcelona oli kyllä ihana kaupunki ja tahdon ehdottomasti lähteä sinne uudestaan. Kuvia viikonlopusta on täällä.

Nyt tutkailen paniikin noustessa uutisia Meksikon sikainfluessa-epidemiasta, joka näyttää levinneen Espanjaankin asti. Hui. Mutta hirmuhyvää vappuviikkoa sinne Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti