keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Opastettu turistikierros kotikaduilla

Kylmä keli alkaa jo väistymään. Tänään on jo paistanut aurinko ja ohut takki riitti hyvin. Eilen oli aika vilu, mutta onneksi ei sentäs satanut niin sain pyykit kuivattua. Mietin jo et Espanja valmistaa miuta kotimatkalle etten liikaa järkyty kylmyydestä. Odotan kyllä innolla oman keittiön näkemistä ja kevättä. Täällä on ollut niin kesäistä ettei ole päässyt nauttimaan siitä ilosta ja fiiliksestä ku talvi alkaa väistymään ja ekat lämmittävät auringonsäteet osuu iholle. Ahh..

Tänään kävin vähän kuvailemassa miun ympäristöä... Tervetuloa kyytiin, aloitamme kierroksen miun kotikadun päässä olevalta aukiolta.


Aukio on tosi nätti, mutta välillä siel liikkuu vähän hämärää porukkaa. Mutta soveltuu loistavasti esimerkiksi jäätelön nauttimiseen päivällä. Aukiolla on myös todella usein poliiseja seisoskelemassa. Matka jatkuu tuon puun kohdalta sivukadulle, miun kadulle.


Miun katu on tosi nätti ja kivan vihreä. Autoja liikkuu aika paljon ja kun autotien erottaa vain pienet tolpat niin pitää olla välillä varovainen ettei joku kaahari aja päälle. Noin kuvan keskellä näkyvän vaalean kyltin vieressä on miun talon ovi... joka näyttää tältä :)


Ovessa oli aiemmin kyltti, mikä kielsi ovensuussa norkoilun, mutta eräs paljon siinä aikaansa viettämä nainen oli napannut sen pois. Täällä on siis prostituutio laillista ja miun asuinalueella se varsinkin kukoistaa. Muuten se ei häiritse miun elämää mitenkään, paitsi et ne välillä tappelee hyvin kovaäänisesti.


Kierroksen viimeisenä pysäkkinä on kotikadun sivukatu. Miun parveke antaa sivukadulle, jolla on paljon vähemmän liikennettä. Miun parveke on oikeassa yläkulmassa. Kierroksen lopuksi voi vaikka mennä sisään vasemmalla puolellasi olevasta ovesta, jossa sijaitsee yksi monista lähialueen baareista.
Huomenna tähän aikaan kattelenkin jo toisia kotikatuja. Jee! Harmi ettei miun aprillipäivän jekutus toiminut, yritin juksata Juhaa et miun lento on peruttu. Oisin mie siis kyl kertonut totuuden enintään parin tunnin sisällä.

6 kommenttia:

  1. Kiitos kierroksesta :) Kivalta näyttää sun kodin ympäristö. Mekin voitais VIHDOIN lauantaina varaa kämppii... Viimeks meni vaan punkun juomiseks :D
    Mut hei, kohta nähdään! Hyvää matkaa huomenna!

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Eksyin tänne sun blogiin etsiessäni tietoa Madridista... itse tulen sinne vapun aikaan pidennetylle viikonlopulle. Millaiset säät siellä on? onko ihan toppi keli huhtikuun lopussa? :)

    terv.Laura

    VastaaPoista
  3. Moikka!
    Todellakin tarkenee topissa silloin. Täällä on ollut jo monena päivänä maaliskuussa niin kuuma. Nyt on tosin ollut vähän sateista, mutta kuulemma huomenna lämpenee. Eli kesävaatteita vaan matkalaukkuun! Tosin matkalaukun voi jättää melko tyhjäksi kun täällä on niin paljon kivoja vaatekauppoja (monia joita ei esim Suomesta löydy).
    Ja 2.5. onkin Fiesta de Comunidad de Madrid ja kaipa täällä vappuakin jotenkin juhlitaan.. :) Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, että lämmintä on. :)

    Onko siellä taantuma laskenut noin yleisesti hintoja?
    Mitä nähtävyyksiä, ruokapaikkoja ym. suosittelisit? Pääseekö muuten Bajarasin kentältä yöaikaan (Lufthansan lento 23:45 siellä) keskustaan muuten kuin taxilla?

    terv.Laura

    VastaaPoista
  5. http://www.lonelyplanet.com/spain/madrid
    Tuolta löytyy hyvin tietoa nähtävyyksistä. Ja tietty miun blogin aiemmista teksteistä voi saada jotai ideaa. Ruoka on hyvää melkein missä vaan. Jätä kuitenkin väliin ne ravintolat, missä on paellan kuvia ulkopuolella.. hirveistä turistirysiä.

    Hinnat on miun mielestä aika halvat, ainaki halvemmat ku Suomessa. Ruoka varsinkin on halpaa. Metro kulkee puol kahteen asti eli kentältä pääsee hyvin keskustaan vielä tuolloin.

    VastaaPoista
  6. Kiittää vinkeistä! :)

    t.Laura

    VastaaPoista