torstai 4. kesäkuuta 2009

Lähtötunnelmissa

Vuokraisännän kanssa oli lystiä ruokailla. Käytiin tässä ihan vieressä olevassa kiinalaisessa ravintolassa. Siis japanilaisen kanssa kiinalaisessa, hih. Kovasti kyseli kaikkea opiskelusta ja Suomesta ja toivotti tervetulleeksi Madridiin toistekin asustelemaan.

Tänään on enää viikko jäljellä vaihtoa ja sen ansiosta oonkin paljon miettinyt miun lähtöä. Oon tosi innoissani lähössä kotiin kun nään kaikki rakkaat ihmiset ja pääsen tuttuihin rutiineihin ja maisemiin. Muutamilla vaihtareilla tuntuu taas kotiin lähteminen olevan jotenkin inhottava asia ja mielellään jäisivät vain tänne. Onhan miullakin ollu tosi kivaa täällä, mut silti on ihana mennä kotiin. Ehkä se johtuu myös osiksi siitä kun oon ollu niin vähän aikaa etten oo kotiutunut tänne ihan täysin. Tai siitä, että miun elämä on oikeastaan tosi mallillaan Suomessa. Ehkä joillain tuntuu et täällä saa elää sellaista elämää mitä tahtoo kun ei ole vanhempia lähettyvillä ja kukaan ei oikeastaan tunne siuta. Ihmiset tietävät siusta tasan sen verran mitä oot ite kertonut tai tehnyt täällä. Voi tavallaan aloittaa alusta jos on tähän asti asunut vain samalla paikkakunnalla kotimaassaan.
Ajattelin myös, että varmaan siksi kanssa monet ei tahtois palata kun ei tää vaihtarin elämä täällä kauheen raskasta ole. Monet vaan juhlivat ja opiskelevat pikkaisen, ei ole kauheesti velvotteita olemassa erasmus-elämässä.

Vielä mieluummin palaisin Suomeen jos perillä oottaisi kesätyöt. Nyt ottaa vähän päähän kun ei mitään töitä tunnu löytyvän ja säästöt on menneet täällä. Ideoita otetaan vastaan, että mistä vois pyytää töitä. :)

Ja mihinkään liittymättömänä faktana: espanjalaisilla postinjakajilla ei ole avaimia taloihin. Ihmettelin ennen, että kuka hitto soittaa kaikkien summereita, että en varmana päästä sisään kun en ketään odota. Miun huoneeseen kuuluu hyvin kun ekana soi alakerrassa, sitten meillä ja sitten yläkerrassa. Myöhemmin sain kuulla, että posteljooni aina soittelee, että joku päästäis alakertaan sisälle.

Toinen yhtä jännittävä fakta olkoot vaikka se, että miun tekee hitosti mieli grillimakkaraa. Semmoista lihaisaa kabanossia tai wilhelmiä, ei mitään jauhomakkaraa.

1 kommentti: