keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Pakkailua, pyykkiä ja siivoomista

Tässä se nyt on. Viimeinen päivä Madridissa. Huimaa! Matkalaukku on noin 80 prosenttisesti pakattu, huoneen lattia mopattu ja hyllyt pyyhitty. Vielä pitäis kantaa ylimääräset ruokajutut keittiöön lahjoituksena kämppiksille. Vaikka aika hyvin kyllä sain kaiken loppumaan viime metreillä. Miulta on shampoo ihan lopussa, samoin hoitoaine, kosteusvoide loppu eilen, vessapaperia on enää puolikas rulla, vanulappuja jäljellä yksi, saldo ihan lopussa ja ruokaa ei jäänyt kuin mausteita.

Tänään ja eilen täällä on ollut lähijunalakko, joten yliopistolle on ollut vähän hankala päästä. Tämä kun yhdistetään siihen, että viime tentistä pääsi läpi kourallinen ihmisiä niin se tais olla sitten siinä. Täällä on muuten tosi hauska arvostelusysteemi. Läpipäässeet arvostellaan ihan samalla tavalla kuin esim. suomalaisessa lukiossa eli 5-10 ja kymppi on paras. Hylätyt sen sijaan löytyy ihan koko skaalalta 1-4 eli koko arvosteluasteikko on 1-10. Eli 4 on 'hylsy, mutta kun vähän yrität niin kyllä se läpi menee'. 1 taas on 'hylsy ja oot muuten semmonen idiootti, ettei kyllä hevin oo toivoa läpipääsystä'.

Maanantaina satoi vettä, niin käväsin Centro de Arte Reina Sofiassa ja oli ihan jees. Enemmän kyllä tykkäsin Thyssenistä, mutta monet on kyllä tota Reina Sofiaakin kehunut. Noh, onpahan nämä Madridin kolme suurta museota nähty.

Sateisen maanantain jälkeen tiistaina oli onneksi poutaa, vaikkei ihan helteistä kuitenkaan. Sade nimittäin tarkoittaa sitä, että pyykinpesu ei onnistu. Meillä on perus-espanjalainen sisäaukko/-piha ja pyykit ripustetaan ulos kuivumaan.

Tässä keittiön ikkuna porraskäytävästä päin. Tosta on kiva roikkua ulkona varsinkin kun toista ikkunaa ei saa auki kunnolla. Ihastuttavaa tässä on myös se, että alakerran tyypit polttavat tupakkaa, joten pyykit välillä haisevat ikävälle. Osa kämppiksistä kuivattaa pyykit telineellä omassa huoneessa, mutta miulle ei sellasta ole niin hyvin ne on tuossakin menneet. Yleensä pesen vaan yhden tai kaksi narullista pyykkiä kerralla niin tilaakin on aina riittänyt.

Tänään on vielä ohjelmassa auringonottoa nyt kun on taas lämpimät ilmat ja illemmalla meen vielä viimesen kerran Pink Sushimaniin syömään sekä sitten sen jälkeen puistoon istuskelemaan kavereiden kanssa. Mitenkään pitkään ei kyllä pysty olemaan, sillä lentokone lähtee klo 11.10. Tuntuu, että lähteepäs se myöhään kun aiemmat lennot ovat olleet tyyliin seittemältä tai kaheksalta. Suomessa oon sitten puol kuuden maissa. Onneks oon eka joka lähtee täältä, niin saan kavereita auttamaan matkalaukun raahaamisessa. Metron portaat ja iso läjä tavaraa ei oo hyvä yhdistelmä.. ellei tee niin kuin Katja ja räpsyttele silmillään auttajia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti