sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Viimeinen viikonloppu


Viimeinen viikonloppu oli täynnä juhlaa. Perjantaina oli ESN:n järkkäämät vaahtobileet (yäk) ja sitten eilen käytiin suomityttöjen kanssa istuskelemassa. Vaahtobileet eivät ole oikein miun juttu, mutta kun kaikki tuntui olevan menossa sinne niin sitten miekiin pitkin hampain menin mukaan. Hieman sateisesta säästä huolimatta istuskeltiin ensin ulkona ja sitten vasta lähempänä yhtä mentiin ite yökerhoon. Suuri yllätys oli ettei siellä ollutkaan mitään vaahtoa! Saatiin yli kaks tuntia tanssia siellä ennen kuin vaahtokone alkoi syöksemään mönjää tanssijoiden päälle ja mie karkasin toiselle puolelle yökerhoa. Ilta olikin erittäin onnistunut ja miulla oli tosi hauskaa. Olin varmaan ainoa kuiva ihminen siellä, niin tehokkaasti onnistuin välttelemään vaahtoa.

Aamulla olikin sitten vähän väsynyt fiilis ja ei millään huvittanut nousta neljän tunnin unien jälkeen. Olin kuitenkin suunnitellut, että meen käymään El Congreso de los diputadosissa ja siellä pääsee käymään vain lauantai-aamuisin. Ihme kyllä sain itteni kammettua ylös ja kohti Congresoa! Vierailu oli ilmainen ja kyllä kannatti mennä. Oli se siistii nähdä istuntosali ja kuulla vähän paikan historiaakin. Tietty oma tuntemukseni Espanjan historiasta on aika vähäinen, joten enemmänkin siitä olisi voinut saada irti. Harmikseni kuulin, että täysistuntojakin olisi voinut mennä seuraamaan, mutta niihin pitää ilmoittautua aina keskiviikkosin joten se jää nyt väliin.

Sitten oli taas aivan mahtava älynväläys. Väsyneenä tallustelen takaisin kotiin mielessäni pienet päikkärit ennen illan rientoja ja mitä tekee blondi. Ostaa Starbucksista frappuccinon, jossa on pieni määrä kahvia, ei paljoa, mutta kuitenkin tarpeeksi etten saa unta. Noh, parin tunnin jumittamisen jälkeen hiukset ja meikit kuntoon ja kuudeks menin kavereiden kanssa kattomaan musikaalia Footloose. Se oli ilmainen (liput piti varata ennakkoon) ja paikkana oli yhen koulun juhlasali. En siis odottanut mitään hirmuista spektaakkelia, mutta ohhoh, se oli ihan mahtava! Kyseessä on joku porukka, joka on kyseisestä koulusta lähtösin ja ne tekee musikaaleja joka vuosi. Kaikista hienointa oli esityksen loppuaploodit kun katsojat huusi ja taputti ja huusi ja taputti. Muutenkin musikaalien jälkeen on aina mahtava fiilis kun tekee vaan mieli tanssia ja laulaa.

Lähdettiin sitten musikaalin jälkeen suomityttöjen kanssa istuskelemaan ja lopulta päädyttiin paikkaan nimeltä Honkey Tonk. Paikka oli tosi kiva, oli virkistävää tanssia musiikkia jota tunnisti ja jota ei yleensä baareissa soiteta. Ja nauraa niin, että kylkiin sattu. Oisin varmaan ollut jopa pidempäänkin, mutta musiikki oli niin kovalla, että korviin sattu. Pitää ottaa Tarusta mallia ja kantaa mukana korvatulppia.

Puhuttiin myös tyttöjen kanssa espanjalaisista ja varsinkin espanjalaisista naisista. Monet espanjalaiset tuntuvat ajattelevan "minähän teen mitä minä haluan ja sinä et voi sille mitään". Tämä näkyy yleisenä piittaamattomuutena esimerkiksi tupakointikieltoihin. Oon myös nähny miehen leikkaavan varpaankynsiään metrossa, ihmisten kuseksivan missä huvittaa ja kavereilta kuullut vielä ällöttävämpiä juttuja mitä en kehtaa kirjottaa.

Muutenkin miulla alkaa olemaan semmonen fiilis et ihana päästä pois. Niin moni juttu on alkanut ottamaan päähän täällä ja innolla ootan sitä ku Suomessa oon vaan ihan tavallinen tyttö ja kukaan ei tuu koskemaan miun hiuksiin tai huutele kadulla. Harmittaa kun en oo opetellut mitää nasevia vastauksia noihin huuteluihin, vaikka suomalaisilla kirosanoillakin tuntuu viesti menevän perille. Tosin Madridin rentoa ja monipuolista yöelämää tulee kyllä ikävä. Yöelämässäkin kyllä ärsyttää alkoholi. Täällä alkoholia ei nautita vaan sitä vedetään vaan tullakseen humalaan. Drinkkejä ei yökerhoissa ole, vaan juomat ovat tyyliä puolet vodkaa/rommia/jne ja puolet blandista. Yäk. Eipähän tule juotua kun ne maistuu niin kamalalta.

Tänään ois vielä ohjelmassa huoneen siivousta, pakkailun miettimistä ja semmoista. Täällä on ollut aika vilpoinen ilma viime päivinä, joten maauimalassa käynti jää tänään väliin vaikka alunperin niin suunnittelinkin. Vähän alkoi jo pelottaa kun ulkona oli niin vilu, että oliko miun päätös jättää pitkät housut Suomeen viime käynnillä väärä, mut kyllä mie eilen tarkenin mekossani ihan hyvin. Keskiviikkona pitäiski sit helteet ja aurinko tulla takasin.

Ja kuvia viikonlopusta löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. "Täällä alkoholia ei nautita vaan sitä vedetään vaan tullakseen humalaan."

    Eli ihan niiku Suomessa. :D

    VastaaPoista
  2. Pyh. Suomessa sentäs saa hyvänmakusia drinkkejä, missä viina ei oo pääainesosa. Täällä ei ehkä olla niin kännissä ku jotkui on Suomes, mut juomat on kamalia ja niitä ei nautita maun takia.

    VastaaPoista