maanantai 16. helmikuuta 2009

Dado un conjunto X, una aplicación d.....


Maanantai. Viikko takana Madridissa. Tuntuu, et aika on mennyt kyl todella nopeesti, oon jo oppinut vaikka mitä ja tutustunut ihmisiin ja paikkoihin. Enää ei tarvitse miettiä mihin suuntaan metrolla pitää mennä koululle ja lähikauppaankin löytää ihan ekalla. Asuntoasiat eivät oo oikein vieläkään selvinneet, vaikka nyt ainakin toistaseks jään tähän pikkuiseen huoneeseen. Juttelin vuokraisännän kanssa ja kovasti lupaili nettiä tänne. Me ei oltu ihan samaa mieltä siitä mitä lause ”tässä asunnossa on netti” tarkoittaa. Miun mielestä jos huoneessa toimii joka kohdassa netti niin, että esim skype toimii ja sivut latautuu nopeesti, niin silloin voi sanoa, että on nettiyhteys. Hänen mielestään jos saa sivun ladattua ees jossain ajassa edes jossain kohtaa asuntoa, niin silloin on netti.

Sunnuntaina oli ESN UAMin (Erasmus student network Universidad Autonoma de Madrid) järjestämä kaupunkikierros. Käveltiin vanhimpien kaupunginosien läpi ja yks opiskelija kertoi hauskoja yksityiskohtia millon mistäkin. Oli tosi kiva tutustua muihin vaihtareihin ja samalla tähän kaupunkiinkin. Vaikka oon käyny muutaman kerran Madridissa, en mie silti tunne tätä kauheen hyvin. Huvittavinta kierroksessa oli se, että jotkut ammattilaisoppaat tulivat valittamaan ettei muut kuin he saa koota isoa läjää ihmisiä ja pysähtyä nähtävyyksien edessä kertomaan niistä (oppaan tavoin). Että vaikka ne opiskelijat kertoivat asioita meille ilmaiseksi, niin niin ei saa tehdä. Vievät heiltä ilmeisesti työn. Ja lainvastaista ja kaikkee kuulemma. Näin Espanjassa.

Luennoilla tapahtui jotain historiallista – mie jopa ymmärsin jotain. Täällä luennot kestää 50-60 minuuttia ja luennoitsijat vaan paahtaa edessä ja tähän asti suurin osa on mennyt ihan ohi, mut tänään pystyin jopa seuraamaan opetusta. Kursseina miulla on Física para matemáticos, Geometría II, Modelización I ja Topología. Muuten ehkä luennoilla ymmärtäis jotain, mutta luennoitsijat ei kirjota kokonaisia sanoja vaan lyhenteitä (tyyliin jva Suomessa) ja merkitsemistavat ovat erilaisia, esimerkiksi sin on sen ja (a, b) on avoin väli. Kirjoitustyyli on myös ihan tajuttoman epäselvä. Päivän viimeisimpänä tuntina on aina topologiaa ja koska mitään taukoja ei ole, alkaa luokasta loppumaan happi, luennoitsija menee tosi nopeesti eteenpäin ja nälkäkin alkaa olemaan valtava niin keskittyminen ei oo mitään parasta. Mie rupeen selvittämään tämän päivän muistiinpanojani, ohessa kuva topologian luentomuistiinpanoista...

2 kommenttia:

  1. heips! pieni huone on minullakin, varmaan vielä pienempi kuin sinulla. ja vielä espanjalaisella sisäikkunalla... Joten kaikella sitä pärjäilee, vaikka itsekin vieläkin välillä mietin toisen kämpän etsimistä. Se etsimisprosessi oli vaan siinä alussa niin rasittava, että itse otin tämän, koska en vain jaksanut enää etsiä. joten katsellaan kuinka käy.
    Mutta netti on kyllä varsin mukava olla. Mulla alkaa luennot huomenna, ymmäränköhän mitään... ;)

    VastaaPoista
  2. Uuh, matikka näyttää yhtä kamalalta espanjaksi kuin suomeksikin ;)

    VastaaPoista