maanantai 23. helmikuuta 2009

Toledo

Käytiin ESN-porukalla Toledossa lauantaina. Toledo on tunnin ajomatkan päässä Madridista ja jokaisen matkaoppaan must-kohde. Saatiin suuri määrä Toledo-infoa, mutta suurin osa tais mennä ohi kun ei sanasto ihan riitä tommosen ymmärtämiseen. Toledo oli ihan uskomattoman kaunis kaupunki ja en yhtään ihmettele, että Toledo on Unescon maailmanperintökohde.
Aamulla lähtö oli 8.30 ja ajattelin, että jos on vähän myöhässä niin ei oo paha. Muut vaihtarit ovat sanoneet, että ESN:n matkat alkavat aina myöhässä, milloin bussit milloin ihmiset on myöhässä. Yleensä metroja tulee ehkä maksimissaan viiden minuutin välein, mutta lauantai-aamuna metro päättikin huilata ja odotin noin 20 minuuttia saapuen ei-enää-edes-tyylikkäästi myöhässä. Toiseen suuntaan kyllä meni metroja... useampikin. Onneksi jaksoivat odotella ja matkaan lähdettiin aikataulusta 25 minuuttia myöhässä. Kaikkia ei kyllä odotettu, joten jotkut saapuivat perästä junalla.
Oli tosi kiva tutustua muihin vaihtareihin ja muutenkin nähdä Espanjaa. Me puhutaan vaihtareidenkin kesken espanjaa, joten tulee treenattua sitäkin samalla. Välillä tulee kyl hauskoja tilanteita ku joku yrittää vääntää tietämästään sanasta espanjalaista ääntämällä sen toisin tai lisäämällä loppuu espanja-tyylisiä päätteitä.

Lauantaina oli myös karnevaalien isoin päivä, jolloin oli kulkueita ja ihmiset pukeutuivat naamiaisasuihin. Miulla oli jalat niin väsyneet kävelemisestä, että menin kotiin lepäilemään ja jäi kulkueet näkemättä. Oltiin suunniteltu, että lähdetään porukalla ulos, mut loppujen lopuksi olin niin väsynyt etten jaksanut ku käydä syömässä. Siinä tosin vierähtikin pari tuntia ja olin vasta yhden aikaan kotona. Oli kyllä ihan hullu meininki, kaikki olivat pukeutuneet ja kadut olivat täynnä ihmisiä.

Toledo-näkymä.

Toledo ilman häiritsevää blondia, sekä Toledoa kiertävä Tajo-joki

Kulttuurien kohtaamista. Kolmen kulttuurin (juutalaisten, arabien ja kristittyjen) jättämät jäljet näkyivät pitkin kaupunkia, ja ihan ilmaiseksi.

Toledo oli täynnä pieniä ja herttaisia katuja (ja mäkiä, paljon mäkiä)

Ja jos joku kaipaa oikeasti jotain tietoa Toledosta, niin sopii googlettaa. Kirjoittaja ei vastaa Toledo-tietouden totuudenmuukaisuudesta syyttäen amatöörioppaita ja jotain outoa kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti