keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Kiva päivä

Tänään oli ihan loistava päivä. Ihan tanssahtelin kotona ku kuuntelin musiikkia ja keitin teetä ku viimein muistin kaupasta ostaakkin jotain ruokaa. Siis oikeesti tanssahtelin. Greyn anatomia on selvästikin opetusohjelma ku siitä opin et tanssimalla sekopäisesti pitkin asuntoa tulee tosi hyvä fiilis.

Tänään tajusin taas jotain opetuksesta (wow, kaks päivää putkeen taitaa olla henkilökohtainen ennätys) ja aurinko paistoi. Sain hankittua ESN-kortin, jotka just loppu miun jälkeen, ja matkan Toledoon lauantaille. Hyvän fiiliksen ansiosta ajattelin listata hieman asioita. Listat on tosi kivoja ja mie oikeastaan listaan asioita hyvinkin mielelläni. Joten tässä tulee....

Hölmöjä asioita top 4
1. Kylmä
Miul on kotona lähes kokoajan kylmä. Pari yötä nukuin lakanoissa, mut viime yönä vilu iski ja palasin takasin makuupussin käyttäjäksi. Kivilattia on hirmu kylmä ja vessanpöntön rengas tuntuu jäädyttävän miun persuksen. Mie tiedän kiittäväni kesällä kivitaloja, koska kestän kuumuutta lähes yhtä huonosti kuin kylmää. Mutta siihen asti kiroan ettei päivä paista sisälle ja lämmitä... mistä pääsenkin kohtaan 2.

2. Sisäikkunat
Miun kämpästä ei näe ulos. Ei, vaikka jopa vessassa on ikkuna. Näkymä ikkunasta on semmoiselle sisäpihalle, joka ei oikeastaan ole piha vaan semmoinen alue. Kas tälläinen. Toisessa kuvassa on näkymä ikkunasta eteenpäin ja toisessa alaspäin. Huomaa tooosi kätevät pyykkinarut. Eli ei.

3. Tupakointi

Joo-o. On Espanjassa tupakkalaki samalla lailla kun Suomessa, mut täällä sitä ei vaan noudateta. Lähes joka paikassa ihmiset polttaa sisällä ja se on raivostuttavaa. Kun sais ees yliopistolla olla ilman savuista ilmaa, mut ei. Onneks kuitenkin miun kämpässä saa olla tupakoinnilta rauhassa.

4. Luennoitsijat
Miun luennoitsijoissa ei sinänsä oo mitään vikaan, mutta....miks niiden pitää jäädä seisomaan aina taulun eteen kun ne on kirjottanut jotain taululle? Mie en pysty seuraamaan opetusta niin hyvin et voisin kirjottaa samaan tahtiin kun ne puhuu, joten ois ihan kiva nähdä taulullekin. Plus, että ne tekee niin paljon virheitä etten ymmärrä miks kaikki espanjalaiset kirjottaa kuulakärkikynällä kun jatkuvasti tarvii kaivaa korjauslakka esiin.

Mutta jottei tää menis liian masentavaksi, niin...

Hauskoja asioita top 4
1. Aurinko
Siis miten voikaan fiilis parantua kun astuu ulos kylmästä ja pimeästä rappukäytävästä aurinkoiselle kadulle. Tai tekee mitä tahansa ja aurinko paistaa. Lisäksi on vielä niin lämmin et oih. Kuva on tältä päivältä ku luentojen jälkeen istuskeltiin kampuksella. Ah, parhautta!



2. Pitkät tyynyt
Otin Suomesta mukaan tyynyliinan, jotta tulis kotonen fiilis jos koti-ikävä yllättää. Valitettavasti miun tyynyliina peittää vaan puolet tyynystä, koska tyynyt ovat koko sängyn levyisiä. Kylhän mie ton tiesin, mutta oli päässyt unohtumaan. Miun tyyny on vähän kuhmurainen, mutta silti jotenkin symppis. Siitä voi muokata sopivan pehmusteen ku röhnöttää sängyllä ja vaikkapa lukee.

3. Liikennepoliisit
Iltaisin Madridissa alkaa liikenneruuhka ja ongelmaa ratkaistaan liikennepoliiseilla. Ilmeisesti liikennevalot eivät toimi tarpeeksi sukkelaan, joten jokaisessa risteyksessä seisoo poliisi heiluttelemassa käsiään. Miun mielestä tää kertoo jotenkin todella hienolla tavalla espanjalaisesta kansanluonteesa.

4. Mäsät autot
Täällä jokainen auto on vähän rutussa. Tai jos ei ole, niin se on ostettu vähintään samalla viikolla. Autoilu on vähän sellaista suurpiirteistä puuhaa ja tottakai siinä vähän peltiä kolisee. Parkkeeraaminen on oma taiteenlajinsa myöskin, hätävilkut vaan päälle ja ovet lukkoon ni auto on parkissa paikassa kuin paikassa. Mieluiten mahdollisimman paljon muita häiritsevässä kohdassa ja paljon tilaa vievästi.

Tällästä tällä kertaa. Mitäs teille kuuluu?

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, et toi "mäsät autot" on tolla plussalistalla :) Ja tottakai tanssahtelu auttaa. Parasta on sheikata buutia tiskatessa ja pyykkiä ripustellessa. Miul oli vähän tylsä päivä tänään(kin) mut onneks siun blogissa on kiva päivä ja pinkit seinät, se auttaa.

    VastaaPoista
  2. Oih, kaipaan lämpöä! Toukokuuhun ja Madridiin on vielä niiiiiiin pitkä aika. Aurinko onneksi paistaa jo täälläkin mut on ihan pirun kylmä. Ja tänään meil on vielä lämmitys pois, iiks. Pitää hengailla töissä mahdollisimman pitkään...

    Kertoile sit kun tiiät et pidätkö ton kämpän niin mikä sen osoite on ja jos siinä lähellä on jotain halpoja majoittautumispaikkoja. Voitais maaliskuun alussa varailla lentoja ja kämppiä :)

    VastaaPoista
  3. Muistaakseni Perussa ihmiset polttaa tupakkaa kuulemma luentosaleissakin. Toivottavasti tilanne ei sentään ole niin paha siellä!? Mieti miten suuri shokki nuo ikkunat olisi olleet, jos et olisi ehtinyt totutella Helsingissä julkisivuremontista johtuvaan ikkunattomuuteen...

    VastaaPoista
  4. Luojan kiitos kukaan ei polta luentosalissa, tai no, luokka se on oikeestaan. Käytävilläkin on tupakointi kielletty -lappuja, mut ei kukaan tottele. Nyt on muutettu, mut vain joku 500 metriä.. Tää on ihan Metro Callaon vieres.

    VastaaPoista