sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Taas yksin (mutta vain hetken)

Nyt on käyty vilkuttamassa Juhalle heihei lentokentällä. Onneks sääkin sitten lopulta helli ja päästiin eilen Retiroon piknikille. Aurinko helli ja oli ihana loikoilla nurmikolla ja kuunnella vesiputouksen solinaa.
Torstaina lähdettiin juhlimaan. Pienten päikkärien jälkeen suunnattiin El Tigreen, joka on tunnettu isoista tapaksistaan. Hehkutus ei ollut turhaa, vaan nälkä lähti ihan hujauksessa. Ruoan sisältämä rasva tuskin poistuu ihan heti... El Tigren tungoksesta käveltiin Grazie Milleen, joka on kahden entisen erasmus-vaihtarin perustama paikka. Ilmeisesti tykkäsivät Madridista niin paljon, että jäivät kaupunkiin. Sitten vasta yhden aikaan päästiin lähtemään baariin, josta löytyi tanssilattiakin. Kunnon madridilaisiksi emme venyneet vaan oma sänky kutsui "jo" neljän aikoihin.
Perjantaina käytiin kiertoajelulla pitkin Madridia. Kaksikerrosbussin yläkerrasta näki tosi kätevästi kaikki ja sai hienoja kuviakin. Muutamat paikoista oltiinkin jo käyty tutkailemassa. Kierroksen jälkeen mentiin syömään ensimmäisen kämppäni kadulle ravintolaan nimeltä Pink Sushiman. Sattumalta siellä oli happy hour meneillään, joten kaikki lautaset olivat kaksi yhen hinnalla. En oo aiemmin käynyt sushiravintolassa, jossa annokset menee hihnalla nassun edessä ja oli kyllä hianoa. Ja onneks siel oli happy hour, koska muuten lasku ois ollut aikamoinen.

Tänään aamulla tosiaan Juha siis lähti ja jäin yksikseni tänne möllöttämään. Tajuttuani miten harvinaisesti oon hereillä sunnuntaina yhdeksältä, lähin käymään El Rastro-marketilla. El Rastro on valtavan kokoinen ulkokirppari, joka on auki vain sunnuntai-aamuisin. Ihmisiä oli tietty valtavasti, niinkuin tavaraakin. Yllättävän hyvin sain pidettyä lompakon nyörit kiinni ja mukaan ei edes lähtenyt yhtiäkään korvakoruja! Ja yksinäänkään ei tarvitse olla kauaa, koska seuraava vierailija saapuu jo keskiviikkona, nimittäin Satu tulee erasmus-vierailulle Genevestä. Vielä kun jostain löytäisi motivaatiota luennoille.

Täällä on myös alkanut härkätaistelukausi, mikä tarkoittaa härkätaistelu-uutisia ja -videoita telkkarissa. Henkilökohtaisesti miun mielestä härän tappamisessa hitaasti ei oo mitään hienoa, mut täällä se on vakiinnuttanut kansallisurheilun paikan. Käsittääkseni suurin osa espanjalaisista vähät välittää härkätaistelusta, mutta sille on vankat kannattajansa - ainakin taisteluissa näyttää riittävän porukkaa. Siltikin uutiset, joissa härkä pyörii ympyrää verta vuotaen saa miut inhon valtaan. Aiemmin mietin et kaipa sitä vois mennä kattomaan, kun se täällä niin suosittua on, mutta ei kiitos, ei kiinnosta pätkän vertaa. Mielummin käytän rahani muuhun. Niinkuin vaikka korvakoruihin.

El Tigren suuri ja rasvainen tapas-annos

Pink Sushimanin sushihihna ja tuhotut annokset, Juha hyväksyy

Retiron vähän fiininpää osaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti