keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Turistina Juhan kanssa

Nyt on kolmisen päivää pyöritty pitkin Madridia Juhan kanssa. Tiistaina lusmuilin ja en mennyt luennoille. Päivällä kierreltiin pitkin ja poikin, nähtiin mm. kuninkaan linna ja muita perusnähtävyyksiä. Syötiin hyvin ja käveltiin pitkin keskustaa. Hauskaa ku Juha ei osaa sanaakaan espanjaa niin oon saanu päteä ja olla tulkkina. Nyt tosin alkaa Juhallakin olla ravintolasanasto hallussa.

Tänään mentiin luentojen jälkeen syömään ravintolaan nimeltä Nidra, missä syötiin erittäin mureaa poskea. :) Maha ihan ähkynä meinattiin suunnata pienelle siestalle, mutta Juhan joululahjaksi ostamaa Lonely Planet -opaskirjasta selailtuani päätettiin lähteä tutkailemaan Real Madridin kotikenttää Santiago Bernabéuta. Oltais ostettu liput lauantain peliinkin, mutta olivat jo loppuneet. Pelkkä sisäänpääsy tutkailemaan itsekseen kenttää maksoi 15e, mutta oli se kyl sen arvosta. Oli hienoo nähä kaikki voitetut palkinnot ja oppia jonkin verran Real Madridin historiastakin. Mut kyl sinne peliinkin pitää vielä päästä. Illemmalla käytiin vielä syömässä vähän Serranon kinkkua Museo del Jamonissa, joka on siis nimestään huolimatta ravintola.

Harmillisesti sää on muuttunut sateiseksi ja aika kylmäksi, joten saa nähä pääsekö Retiron puistoon piknikille niinkuin olin suunnitellut. Lisäksi ikävä kyllä vuokraisäntä päätti maanantaina laittaa lämmityksen pois päältä, joten nyt on ollut aika vilu kotona. Onneks löysin Juhan laukusta ison neuleen, niin oon lämmitellyt sen ja teemukin avulla.

Espanjan päämaanteiden alkupiste Puerta del Solilla

Santiago Bernabéulla

Juha ja kinkkuja, paljon kinkkuja

2 kommenttia:

  1. Nyt tosin alkaa Juhallakin olla ravintolasanasto hallussa... "una cerveza"? :D

    VastaaPoista
  2. Noo.. osaa se pyytää myös "una caña y una sidra" eli lasillisen olutta ja siiderin. Ja laskua ja semmoista. Tai niin mie ainakin kuvittelen. Voitte tentata herraa vaikka seuraavas kokoukses :)

    VastaaPoista