torstai 14. toukokuuta 2009

Museoita ja herkullista ruokaa

Nyt on kyllä tullut kierrettyä jos mitä Madiridn nähtävyyksistä. Ihan kaikkialle tyttöjen kanssa en oo mennyt kun on muutakin elämää (ja pääsykokeet) olemassa. Viikon aikana oon käynyt Pradossa, kasvitieteellisessä puutarhassa, Retirossa, Rastrolla, Palacio Realissa (eli kuninkaan linnassa) ja vaikka missä. Hirmu kiva kun saan leikkiä turistia, mutta myös opastaa tyttöjä. Turistiopas siis! Harmillista, että tytöt lähtevät jo huomenna - vaikka toisaalta turistielämä alkaa käymään miun lompakolle kalliiksi.

Kauhean kallista täällä ulkona syöminen ei kuitenkaan ole, siitä pitävät huolen lounasajan Menu del día. Päivän menuun ideana on se, ettei madridilaisten tarvitse mennä päivän aikana kotiin syömään vaan he voivat nauttia hyvän aterian ravintolassa kohtuullisen halvalla. Tuloksena on alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka juoman kera hintaan 8-15e. Yleensä mitä oon nähnyt tupsahtaa tohon 9-11e välille, joten halpaa lystiä on. Lounasaikahan on vasta yhdestä neljään, joten illalla ei sitten tarvitse kovin raskaasti enää syödäkkään.

Pikku hiljaa on kyllä alkanut ärsyttämään miun (muuten kohtuu näkymättömissä pysyttelevät) kämppikset. Mikähän siinä on, että parranajon jälkeen karvat täytyy jättää pitkin lavuaaria? Tai vessassa käynnin jälkeen vetäminen on niin kovin hankalaa? Tai että suihkusta astuttaessa ulos vettä täytyy roiskia koko lattia täyteen?! Meinaan välillä vetää nurin ku on lattia niin täynnä vettä ku hiihtelen menemään miun parin euron kotitohveleilla. Mie veikkaan et Juhan kanssa yhteenmuutto ei tuota minkäänlaista ongelmaa ku on kattellu muutama kuukautta tätä eloa latino style. Mie en ees jaksa alottaa miun naapureiden elämänmenosta...

Tänään tapahtui myös kovin surullinen tapaus ku miun ihana violetti kaulakoru hajosi. Käveltiin kadulla ja yhtäkkiä puuhelmet vain kierivät pitkin mäkeä. Onneksi Tuuli ja Katja nopeasti poimivat enimmät helmet maasta miun vain seistessä ihmetellen keskellä kävelykatua. Kiva juttu oli myös se, että ympärillä olevat ihmiset auttoivat ja poimivat miulle niitä. Tuli ihan kerjäläis-fiilis ku seisoin keskellä katua kädet kuppina ja ihmiset tuli ojentamaan miun violetteja puuhelmiä.

Nyt täytyy mennä auttamaan kämppistä englannin esitelmän kanssa kun lupasin. Se joutuu pitämään esitelmän kasvihuoneilmiöstä ja googlen kääntäjän avulla tulee liian vaikeita lauseita. Täällä on muuten alkanut Madridin suojelupyhimyksen, San Isidron, juhlinta. Viisi päivää on kaupunki täynnä tapahtumia hieman Helsingin Taiteiden yö -tyylisesti.

1 kommentti:

  1. Voi, muistan niin sen hetken ja sun parkasun kun helmet lähti vierimään :D

    VastaaPoista