tiistai 5. toukokuuta 2009

Vastoinkäymisiä kiekkokatsomossa


Vappu oli ja meni ja saatiinhan sitä jotenkin juhlittua. Vappu on miun mielestä paras juhla mitä vaan on ja Ulliksen piknik ehdottomasti vapun kohokohta. Sovittiin miun kavereiden kanssa, että mennään puoliltapäivin Retiro-puistoon piknikille. Suomessahan Ulliksen piknik alkaa jo yhdeksän aikoihin muttei ihan niin innokkaiksi ruvettu. Kahdeltatoista kun oli jo sekin aika aikaista - ainakin muille. Muita alkoi valumaan paikalle siinä yhden tienoilla kun oltiin parin kaverin kanssa jo hyvän tovin maisteltu piknik-herkkuja. Mie olin tehnyt pannacottaa lakkahillolla ja eväsrepusta löytyi myös ruisleipää, lohilevitettä, mansikoita, salmiakkia, Fazerin suklaita ja cavaa. Loppujen lopuksi meidän seurue kasvoi valtavaksi ja leijona-paidan sekä miun askartelemien ylioppilaslakkien ansiosta lähistöllä piknikkiään viettävät suomalais-erasmuksetkin löysivät seuraamme.

Leijona-paita kuului eräälle espanjalaiselle pojalle, joka oli varustautunut illan peliä varten. Oltiin suunniteltu, että piknikin jälkeen mennään baariin katsomaan lätkää ja isolla porukkalla suunnattiinkin kohti urheilukuppiloita. Pienen selvittelyn jälkeen saimmekin tietää ettei mikään satelliittikanava näytä kyseistä peliä ja sitä ei siis voida katsoa missään baarissa. Noh, mie suuntasin kotiin katsomaan peliä omalta koneelta muiden jatkaessa iltaa ilman peliä. Seitsemän tunnin piknik alkoi jo tuntua iholla ja olikin tosi hyvä idea mennä kotiin rasvaamaan jo hieman punertavaa nahkaa.

Suomi - Valko-Venäjä -peliin päätettiin hankkia kunnon katsomo ja mie nörttinä menin asentamaan Lauran koneelle kyseistä ohjelmaa. Siellä sitten kateltiin peli isommalta läppäriltä ja paremman nettiyhteyden kanssa. Uskomatonta, selostus ei katkennut kertaakaan ja kuvayhteyskin vain hetkellisesti. Nyt uskalsi jo pyytää enemmänkin porukkaa katsomaan matsia Kanadaa vastaan...

Mikä oli selvästi virhe. Eihän netti tietenkään toiminut kunnolla vaan jouduimme tyytymään Ylen sivujen kautta tulevaan radioselostukseen. Lauran kämppiksillä riitti ihmeteltävää kun viisi suomalaista istuu sohvalla keskittyneesti ja välillä huutaa ja taputtaa. Seuraava Suomen peli näytetäänkin jo Canal +:n urheilukanavalla espanjankielisellä selostuksella. Voin uhrata Mertarannan selostuksen kunnon kuvan puolesta. Vaikka pahalta se tuntuukin.

Kaiken tämän lätkän seuraamisen ohella olen (ihme kyllä) onnistunut opiskelemaankin. Enää on alle kolme viikkoa pääsykokeisiin ja motivaatio sen kun kasvaa. Luennoilla oon kyllä edelleen aika pihalla, mutta niitä voi sitten miettiä pääsykokeiden jälkeen. Kielitieteen kirja tuntuu päivä päivältä mielenkiintosemmalta ja mukavammalta. Hymyilen itsekseni kesken lukemisen kun tajuan niitä asioita ja ne vaikuttaa jänniltä. Hassu fiilis, olla kiinnostunut lukemastaan. Matikassa sitä ei ole pitkään aikaan tullutkaan..

Onneksi muuten Suomen peli vaihtui tuohon keskiviikko-iltaan torstai-iltapäivän sijasta. Ihanaiset naiset Katja ja Tuuli nimittäin saapuvat miun vieraiksi torstaina ja ei ois ollu kiva ruveta pohtimaan pelin ja kentältähaun välillä :) Tervetuloa, tytöt!

Lisää kuvia vapusta löytyy täältä!

1 kommentti: