tiistai 26. toukokuuta 2009

Pääsykokeet ohi!

Ah tätä autuutta! Enää ei tarvitse stressata, voi vaan odottaa ihanaa paksua kirjekuorta. Ja toivoa, että sieltä nimenomaan tulee paksu eikä ohut kirjekuori. Pääsykokeet meni miun mielestä tosi hyvin, teoriaosuuteen osasin vastata (ainakin omasta mielestäni) kaikkiin oikein. Käännökset suomesta espanjaan ei välttis mennyt ihan maailman parhaiten, mutta katellaan nytten. Espanjan kielioppia ois ehkä voinut lueskella vähän enemmän.

Suomessa oli taas tosi kiva käydä. En kerennyt näkemään kauheesti kavereita, mutta lämmin sää ja vihreät näkymät olivat tosi ihania. En ollutkaan tajunnut, että Helsingissäkin on jo noin kesä! Eroa ei tuntunut Madridiin olevan hirveästi kun ulkona tarkeni hameessa ja ihmisiä oli hirmusesti kaduilla. Käytiin Juhan kanssa pääsykokeen jälkeen ravintolassa syömässä niin siellä kyl huomasi, että missä maassa ollaan. Ah, sitä hiljaisuutta! Tupaten täynnä oleva ravintola lounasaikaan ja pöydän yli pystyi keskustelemaan ihan tavallisella äänellä. En oo tainnu kauheesti espanjalaistua täällä kun olin niin fiiliksissä tosta...

Perjantaina mennessä Helsinkiin muuten noloilin tyylikkäästi. Kirmasin koneesta Frankfurtissa kiireen vilkkaa ulos ku oli niin kova vessahätä ja huomaamatta jouduin melkein ulos koko kentältä. Piti sitten pariin otteeseen näyttää passia, lentolippuja ja mennä turvatarkastuksen läpi uusiks. Oops. Noh, onneks oli parin tunnin vaihtoaika. Takas tullessa taas ois ollut alle tunnin vaihto, mutta meidän kone oli myöhässä ja odottelinkin sitten puolisentoista tuntia. Vähän kyllä harmittaa kun joutuu aina vaihtamaan konetta, odottelun ja ympäristönkin kannalta, mutta niin kauan ku tili näyttää siltä miltä se nyt näyttää niin pakko säästää välilaskuilla. Noh, enää kaks lentoa ja sitten tuskin tänä vuonna tulee reissattua mihinkään (kun ei niitä töitä edelleenkään ole...).

Tossa kun yritin tutkailla keskustelupalstoilta, että miten on menny muilla pääsykokeet niin huomasin, että googlettamalla espanjalaisen filologian pääsykokeet miun blogi tulee kolmantena listassa.. että jos joku on ollut niin sopii kertoa mitä on vastaillut! :) Mie oottelen, että kämppis tulis kotiin niin kyselen miun käännöslauseiden mokista.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Olen lueskellut blogiasi tässä kevään mittaan, mutta nyt vasta kommentoin. Olen itse myöskin lähdössä syksyllä vaihtoon Madridiin ja on ollut mukavaa lueskella näin etukäteen kokemuksiasi Madridista=) Hauskaa on, että myös minulla olisi tarkoitus hakea opiskelemaan espanjalaista filologiaa ensi keväänä. Toivottavasti pääsykokeesi meni hyvin ja saat paksun kirjeen yliopistolta!

    M

    VastaaPoista
  2. Hih. Jotenki tosi hämmentävää et tätä oikeesti lukee ihmiset. Mut hienoo et oot tykännyt. Olinkin ajatellu jonki aikaa sitte tehä semmosen vinkki-postauksen vaihtoon lähtijöille :)
    Ja siis kaikest avautumisest huolimatta miul on kyl tosi kivaa tääl. :D

    VastaaPoista