maanantai 18. toukokuuta 2009

Omassa ja lainakeittiössä

Hienostihan ne Euroviisut meni! Espanja saakoot olla iloinen, että Suomi on olemassa, eivätpähän olleet ihan viimeisiä. Täällä ei todellakaan ole totuttu häviämään kun heti Euroviisu-lähetyksen jälkeen suunniteltiin jo virallista valitusta ja syytettiin huonoa esiintymispaikkaa. Laulussahan ei ollut mitään vikaa, syy on täysin jossain muussa...

Meillä piti olla vaihtareista koottu isompikin Euroviisu-katsomo ja ruokaa oli vähintäänkin riittävästi. Mie tein suklaajuustokakkua minttudomino-pohjalla ja tietenkin korvapuusteja. Oli kyllä kivaa leipoa pitkästä aikaa, miulla tää keittiö on vähän surkee kun ei oo kunnollista uunia. Kokoonnuttiin jälleen Marian luokse, mutta loppujen lopuksi meitä oli vaan neljä (ja kenenkään kotimaalla ei mennyt kauheen hyvin :)). Pelkästään makeaa osastoa oli yhteensä kaksi kakkua, donitseja, korvapuusteja ja lakuja, että voi arvata et ruokaa jäi runsaasti yli. Harmillisesti en myöskään pystynyt äänestämään Suomea kun miun liittymä ei antanut soittaa äänestysnumeroon. Noh, ehkä se et äänestin Lordia pari vuotta sitten riittää.

Olin siis todella innoissani kun pääsin kunnolliseen keittiöön, missä on kunnon uuni ja kaikenlaisia kippoja käytössä. Koska miun suuren suuri astiasto näyttää tältä:

Muovinen skumppalasi on jäänne vapulta, korvaamassa toista lasia, jonka oon jo kerenny hajottamaan... noh, ehkä 80 sentin lasilta ei voi odottaa pitkää ikää. Pikkulusikoita ei ollut yhden pakkauksissa niin niitä on sitten kolme. Ja tarpeeksi iso muki käy myös keitolle :)

Miun kämpän keittiö näyttää taas tältä:Kellon lähestyessä puoltayötä on miun kämppis tietenkin aloittamassa ruoanlaittoa. Tuon nurkassa nököttävä kapine on olevinaan uuni ja keittiössä on erittäin espanjalaiseen tapaan pesukone, ei tietenkään astioille, vaan pyykille. Muilla on enemmin astioita kun ne asustelevat täällä pidempään ja parilta tyypiltä mie lainailenkin kattilaa ja semmosta. Kämppisten ruoanlaittorepertuaariin en ole kauhean läheisesti tutustunut, mutta paljon öljyssä kärtsäämistä siihen ainakin tuntuu liittyvän.

Viime vaihdosta muistui mieleen kun ihmettelin oudon näköistä vempelettä kaverin keittiössä. Se oli kuulemma rasvakeitin ja kun kerroin etten tunne ketään, jolla semmoinen olisi niin espanjalainen kaverini kummasteli, että miten me sitten tehdään ranskiksia. Täällä tuntuu olevan vallalla semmoinen meininki, että se mikä vaan voidaan uppopaistaa, se uppopaistetaan.

Innolla siis tuun perjantaina Suomeen syömään terveellisempää ruokaa. Niin, mie tuun nyt jo perjantaina Suomeen kun maanantaina ois pääsykokeet. Iiks. Eli en varmaan näe ketään kavereita kun panikoin kokeesta, mutta eipä tätä vaihtoa enää montaa kuukautta oo jäljellä eli nähdään sitten ku tuun lopullisesti (mikä on siis 11.6.)

Nyt kun miun vaihtoa ei oo ihan hirmusesti jälellä, niin mitäs espanjalaisesta elämänmenosta sie tahtoisit kuulla? Mie oon hyvin hämmentynyt, että niin moni tuntuu lukevan miun blogia... kaikenlaisia lukijapaljastuksia oon saanu kuulla pitkin kevättä. Itellä on monet asiat varmaan jo niin arkipäivää ettei osaa ajatellakaan, että niistä ois hauska jonkun kuulla.. eli kommenttiosastoon vaan ideoita!

2 kommenttia:

  1. Heippa! Olen Tiina ja tulossa vaihtoon Madridiin elokuussa. Haluaisin tietää, miten siellä pärjää englannilla. Ite oon lukenut vain vuoden espanjaa, ja vähän jännittää esim. asiointi virastoissa...Kiitos, jos ehdit vastailemaan. Mielenkiintoinen blogi, mukava saada tietää käytännön juttuja jo etukäteen. =)

    VastaaPoista
  2. Morjensta,
    olin tossa Suomessa niin jäi tää bloggailu vähän vähemmälle. En oo missään virastoissa täällä joutunut pyörimään ku oon niin vähän aikaa, mutta tosta englannin osaamisesta ajattelin kirjotella enemmänkin huomenna. Kiva vaan ku joku lukeekin :)

    VastaaPoista